RAVITSEMUS

Se, mitä syöt, vaikuttaa siihen, miltä sinusta tuntuu sisä- ja ulkopuolelta. Lisää tietoa terveellisten elämäntapojen ylläpitämisestä.

AAMIAINEN: ELINTAVAT

Aamiainen on tärkeä kaikille iästä tai elämäntavoista riippumatta. Aamiainen on päivän ensimmäinen ateria ja “päättää paaston”: aika viimeisen aterian, jonka syöt ennen nukkumaanmenoa ja ensimmäisen seuraavana päivänä syömäsi asian välillä. Kaikki tarvitsevat aamiaisen antamaa energiaa.

KUIDUN TÄRKEYS

Kuitu on olennainen osa terveellistä ruokavaliota. Se auttaa edistämään ruoansulatuskanavan terveyttä, mutta kuinka paljon todella tiedämme syövämme? Keskimäärin brittiläiset syövät 18 g päivässä. Se on vain hieman yli puolet ravitsemusasiantuntijoiden suosittelemasta määrästä (30 g). Täysjyvävehnä on yksi tehokkaimmista tavoista varmistaa, että perheesi saa kaikki tarvittavat kuidut.

TÄYSJYVÄTUOTTEIDEN HYVYYS

Syömämme ruoka vaikuttaa suoraan terveyteen ja hyvinvointiin. Hyvä ravinto noudattamalla tasapainoista ruokavaliota on välttämätöntä normaalille kasvulle ja kehitykselle, terveyden ylläpitämiselle ja auttaa vähentämään tiettyjen sairauksien ja tilojen riskiä. Tieteellinen tutkimus on osoittanut, että täysjyvätuotteilla, erityisesti viljoilla, on terveyshyötyjä.

PROTEIINI

Proteiinit ovat elintärkeitä elämälle ja terveydelle. Ne ovat kehon tärkeimmät rakennuspalikat ja toiminnallinen osa kaikkia soluja. Proteiinit auttavat kehoasi kasvamaan, korjaamaan ja uudistumaan. Kehomme käyttää, hajottaa ja uudistaa proteiinia jatkuvasti, joten meidän on syötävä proteiinia joka päivä, pitkin päivää.

TIETOJA SOKERISTA

Sokerit ovat yksinkertaisia hiilihydraatteja. Sokereita esiintyy luonnollisesti monissa elintarvikkeissa, mukaan lukien hunaja, hedelmät, hedelmämehut, maito ja maitotuotteet ja jotkut vihannekset, sekä puhdistetussa muodossa sokereina ja siirappeina, jotka lisätään jalostettuihin elintarvikkeisiin ja juomiin, kuten makeisiin, suklaisiin, kekseihin ja sokerijuomiin. Liika sokeri ruokavaliossa voi vaikuttaa hammassairauksiin, ylipainoon ja tiettyjen sairauksien lisääntyneeseen riskiin.